Fysieke Golftraining - voor een soepele swing

De Fysieke Golftraining van Doornbos Golf is een golf-fitnessprogramma in de winter voor zowel beginnende als ervaren golfers. Met dit programma werkt u aan uw conditie en u verbetert uw golfswing zodat u fit en sterk kunt beginnen aan het volgende golfseizoen.

Programma 

We beginnen de Fysieke Golftraining met een uitgebreide TPI-screening van uw algehele fysieke conditie, gebaseerd op de uitgangspunten van het gerenommeerde Titleist Performance Institute. Op basis van uw testresultaten stellen wij een persoonlijk programma voor u samen. Dit bestaat uit een serie trainingssessies waarin u werkt aan uw persoonlijke doelstellingen. Denk daarbij aan fitnesstraining gericht op het verbeteren van de golfswing inclusief de juiste lichaamshouding. 

Het programma wordt afgesloten met een eindevaluatie en, indien gewenst, een terugkoppeling naar uw golfleraar. Niets staat dan een perfecte swing nog in de weg.

Met de Fysieke Golftraining:

  • Leert u hoe u uw lichaamsbouw en lichamelijke conditie het beste kunt inzetten bij het golfen
  • Kunt u (weer) klachtenvrij golfen
  • Voorkomt u blessures
  • Leert u verder te slaan
  • Krijgt u meer plezier in het golfen 

Update per 1 oktober 2020:

In verband met de maatregelen rondom COVID-19, is het momenteel niet mogelijk om TPI-trainingen in groepen veilig op afstand plaats te laten vinden. Hierdoor hebben wij helaas het besluit moeten nemen dat we tot minstens 1 januari 2021 geen TPI training in groepen zullen doen. 
Indien u lichamelijke klachten heeft als gevolg van golfen of waardoor u beperkt bent in het golfen, bent u uiteraard welkom voor fysiotherapeutische of manueel therapeutische behandeling. Onze golf therapeuten Hidde Heineman en Eric-Jan Pennock staan voor u klaar om te zorgen dat u weer zo snel mogelijk klachtenvrij kan spelen. 

Maak snel een afspraak met onze golf-professionals voor een op maat gemaakt trainingsprogramma van Doornbos Golf of vul onderstaand contactformulier in.

* = Verplicht